واردات خودرو به کجا رسید؟
واردات خودرو سالهای طولانی است که در دست بررسی قرار دارد. این تصمیم از سال 97 تا کنون بین دولت و مجلس ردوبدل میشود و به نظر میرسد که اکنون در سال 1401 پس از کشوقوسهای فراوان قرار است، اجرایی شود. البته اجراییشدن این طرح منوط به شرایطی است که دولت آن را اعلام میکند. در صورت اجراییشدن طرح واردات خودرو قیمت خودروهای ملی کاهش زیادی مییابد. همچنین فضای رقابتی به وجود آمده، ممکن است سبب شود که شرکتهای خودروسازی بعد از سالها کمی کیفیت خودروهای خود را افزایش دهند. البته وارداتخودرو در 1401 هنوز نهایی نشده است و همچنان با مخالفت برخی از افراد روبهرو است. با ما باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.
واردات خودرو به کجا رسید؟
به نظر میرسد که یکی از مخالفان سرسخت این موضوع بانک مرکزی است. علت این موضوع نیز خروج حجم زیادی ارز از کشور بیان شده است. همچنان در خصوص تیراژ واردات خودرو، مجلس و دولت بهاتفاق نظر نرسیدند. رئیس اطلاعیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف، طی مصاحبهای اعلام کرده است که واردات خودرو در ازای صادرکردن فرش، فعلاً در حد صحبت مطرح شده است و قطعیت ندارد. بدین ترتیب آیین نامه واردات خودرو هنوز نهایی نشده و ممکن است دستخوش تغییراتی شود.
صادرات فرش بهازای واردات خودرو
رئیس مرکز ملی فرش فرحناز رافع نیز بیان داشته است، افرادی که توانایی صادرات 70 میلیون دلار فرش به سایر کشورها را داشته باشند، میتوانند برای واردات خودرو اقدام کنند. حجتالله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع مجلس بیان داشت که آیین نامه واردات خودرو ظرف یک ماه آینده نهایی میشود. همچنین احتمالاً واردات اولین محموله ماشینهای خارجی به کشور نیز در آذرماه 1401 رخ دهد. البته خودروهای دست دوم خارجی وارد کشور نمیشوند. مدل واردات نیز به واردکنندگان آن بستگی دارد. این سخنی است که فاطمی امین، وزیر صمت در خصوص خبر واردات خودرو مطرح نموده است.
خودروهای دپو شده چه وضعیتی دارند؟
عبدالمجید اجتهادی، مدیرعامل سازمان اموال تملیکی در مورد واردات خودرو خارجی بیان داشت که در خصوص خودروهای وارداتی دپو شده، خیلی سریع تصمیمگیری میشود. خودروهای دپو شده وارداتی ممکن است بر اساس شرایطی که دارند، توسط دولت ضبط شوند. برخی دیگر از خودروها ترخیص میشوند و در اختیار صاحبان کالا قرار میگیرند. تقریباً پنج سال از زمان توقیف این خودروها میگذرد. شرایط آبوهوایی مکانی که خودروهای وارداتی نگهداری میشوند، اصلاً مساعد نیست. همچنین برخی از ماشینهای وارد شده، دارای پرونده قضایی هستند که باید هرچه زودتر به مرحله صدور رأی برسند. دسته دیگری از خودروهای توقیف شده توسط دولت، اصلاً ثبت سفارش نشدند و نمیتوان آنها را ترخیص نمود. وضعیت این خودروها را رئیس قوه قضاییه مشخص مینماید.
بندهای آیین نامه واردات خودرو
در جلسات اخیر اعضای کمیسیون صنایع و معادن از سه مورد از بندهایی آیین نامه مربوط به وارداتخودرو پردهبرداری شد. در اینجا سه بند موردنظر را برای شما شرح میدهیم:
- برای خودروهای وارد شده به کشور ردههای قیمتی 10 و 20 هزاردلاری تعیین شده است.
- سقفی که برای واردات خودرو درنظرگرفتند، 10 هزار دلار همچنین میزان تعرفه جهت تشویق واردات 10 تا 20 درصد مشخص شده است
- برای سقف ارزی واردات ماشین نیز یک میلیارد دلار در نظر گرفتند
- چنانچه فردی بخواهد بالاتر از سقف ارزی تعیین شده، خودرو وارد کند، باید در صنعت خودرو سرمایهگذاری کرده تا این مجوز برای وی صادر شود
کاهش تعرفههای مربوط به ورود خودرو به کشور
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح مجلس برای واردات خودرو جزئیاتی را بیان کرد
- واردات خودرو تعرفه پلکانی دارد
- برای خودروهای اقتصادی میزان تعرفه واردات پایینتر از 10 هزار دلار و حدود 6 تا 8 هزار دلار کم شده است. بنابراین بین 10 تا 20 درصد خواهد بود
- هدف از آیین نامه واردات خودرو تأمین نیازهای همه اقشار جامعه و دهکهاست
- قسمتی از منابع ارزی که واردات خودروهای برقی را تأمین میکند، در مناطق آزاد مربوط به محل درآمد حاصل از صادرات است. قسمت دیگر از محل ارز خارجی و برخی دیگر از محل ارز دولتی تأمین میشود
ابهامات در مورد وارداتخودرو به کشور
معاون وزیر صمت در مورد اخبار واردات خودرو بیان داشت:
همچنان در خصوص جنبههای گوناگون طرح وارداتخودرو ابهاماتی وجود دارد. بر اساس این صحبتها نمیتوان به طور قطع گفت که وارداتخودرو آزاد شده است. برای ورود ماشینهای خارجی به کشور همچنان هیچگونه ثبت سفارشی انجام نگرفته است. بعد از نهایی شدن مصوبه، حدود 4 ماه طول میکشد تا واردات خودرو در 1401 انجام گیرد. بنابراین برای مشخصکردن زمان دقیق آغاز واردات، باید تا زمان صدور آیین نامه نهایی صبر کنیم.
دو شرط مهم در مورد واردات خودرو خارجی
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد طرح مجلس برای واردات خودرو وجود دارد این است انتقال فناوری و خدمات پس از فروش، توسط شرکتهای خارجی انجام گیرد. البته گمرک ایران در مورد تضمینهای دریافتی کلیه ماشینآلات معدنی و خودروهای سواری بخشنامهای را ابلاغ کرده است. شرایط موجود در این بخشنامه بهصورت زیر است:
- ضمانت دریافتی برای ورود خودروهای سواری و ماشینآلات معدنی و راهسازی برای ورود موقت باید یک برابر ارزش تعیین شده و معادل حقوق ورودی باشد.
- فرایندی که برای صدور پروانه موقت، انجام تشریفات گمرکی و پذیرش درخواست انجام میشود، نباید توسط وکیل صاحب کالا صورت گیرد و چنین شرایطی پذیرفته نمیشود
- پس از اتمام مهلت تعیین شده در پروانه، انجام اقدامات لازم برای اعاده و پیگیری ماشین به خارج کشور و ایجاد پرونده قضایی توسط گمرک ضرورت دارد
اینها شروطی است که تاکنون در مورد خبر واردات خودرو مطرح شده است.
جمعبندی
وارداتخودرو را در مقاله امروز به طور کامل بررسی کردیم. وارداتخودرو به کجا رسید؟ این سؤال دغدغه ذهنی بسیاری از افراد است زیرا مایلاند بدانند که سرانجام مجوز ورود خودروهای خارجی به کشور صادر میشود یا خیر. ورود خودروهای خارجی آزادی عمل مردم را در انتخاب خودروی موردنظرشان بیشتر میکند. از طرفی، بازار رقابتی ایجاد شده ممکن است سبب شود که خودروسازان داخلی نیز اندکی کیفیت خودروهای خود را بهبود ببخشند.
[web_stories title=”true” excerpt=”false” author=”false” date=”false” archive_link=”true” archive_link_label=”واردات خودرو به کجا رسید؟” circle_size=”150″ sharp_corners=”false” image_alignment=”left” number_of_columns=”1″ number_of_stories=”5″ order=”DESC” orderby=”post_title” view=”circles” /]
پاسخ دهید