خرید کالا

خرید کالا

همه چیز در مورد خرید کالا در واردات

یکی از مهمترین مراحل واردات خرید کالا است. این مرحله از واردات بسیار حائز اهمیت است زیرا تاثیر چشمگیری در سود حاصل از واردات دارد.  در صورتی که بازرگانی این مرحله از واردات را  به درستی انجام ندهد،  در حالیکه مراحل باقی مانده را کامل و درست انجام دهد،  باز هم نمی تواند سود خوبی از واردات به دست آورد. ما در این مقاله سعی داریم تا مراحل خرید کالا را برای شما توضیح داده تا با آگاه کردن بازرگانان بتوانیم تاثیری هر چند کوچک در موفقیت واردات آنها داشته باشیم.

مراحل خرید کالا

مراحل واردات کالا از قرار زیر است.

  • انتخاب بهترین و مطمئن ترین منبع

اولین گام بازرگانان برای خرید کالا انتخاب یک منبع مطمئن جهت خرید کالا است. یکی از بزرگترین چالش های بازرگانان انتخاب بهترین منبع جهت خرید است. منبعی را که بازرگانان جهت خرید انتخاب می کنند باید کالایی با بهترین قیمت و بهترین کیفیت به بازرگانان ارائه دهد. در صورتی که بازرگانان در انتخاب منبع خرید اشتباه کنند ممکن است کالاهای بی کیفیت وارد کنند که نتوانند آنها را از گمرک عبور دهند.  یا  کالاها را با قیمتی گران خریداری کنند و نتوانند فروش خوبی در داخل داشته باشند. در هر دو صورت اشتباه بازرگان در انتخاب منبع نتیجه ای جز زیان برای بازرگان نخواهد داشت. بهتر است که بازرگانان پیش از مذاکرات و تنظیم قرارداد با تولید کنندگان از روش های مختلف  اعتبارسنجی برای بررسی میزان اعتبار تولیدکنندگان استفاده کنند.

  • انجام مذاکرات بین خریدار و فروشنده

پس از اینکه منبع مطمئن جهت خرید انتخاب شد. نوبت  مذاکره با تولید کننده است.  در ابتدای مذاکره از تولیدکننده بخواهید کاتالوگ و بروشور های مخصوص کالا را برایتان ارسال کند تا بتوانید به خوبی کالا را بررسی کنید. مذاکره با تولید کننده از روش های مختلفی مانند تلفن و اپلیکیشن هایی که امکان گفتگو به کاربران می دهند امکان پذیر است اما رسمی ترین روش استفاده از ایمیل است. 

  • اخذ پروفرما

 پروفرما یا پیش فاکتور سندی است که از طرف فروشنده و یا تولید کننده برای خریدار صادر می شود.  در این سند اطلاعاتی در مورد خریدار و  فروشنده، تمامی ویژگی های کالا از قبیل وزن، تعداد، کیفیت و… و همچنین تمامی توافقات صورت گرفته بین خریدار و فروشنده مانند اینکوترمز انتخابی جهت انجام معامله در آن درج می شود.

  • تنظیم قرارداد

 پس از اینکه پروفرمای ارسالی از طرف تولید کننده توسط خریدار تایید شد نوبت  تنظیم قرارداد است. موارد مندرج در قرارداد بنا بر نوع کالا و مذاکرات انجام گرفته بین طرفین متفاوت است. معمولا قراردادهای خارجی حضوری تنظیم نمی شود. این قراردادها از طریق ایمیل و همراه با امضای الکترونیکی ارسال می شود تا قابل استناد باشد. پس از اینکه قرار داد تنظیم و دو طرف آن را امضا کردن دو طرف معامله مجبور به انجام تمامی تعهدات خود طبق قرارداد تنظیم شده هستند.  پس از تنظیم قرارداد نوبت به  ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت و تخصیص ارز می رسد.  ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت باید با دقت هرچه تمامتر انجام گیرد زیرا در صورتی که اشتباهی در ثبت اطلاعات صورت گیرد و کارشناسان گمرک متوجه تناقضات بین اطلاعات ثبت شده و کالای وارداتی و یا اسناد تحویل داده شده به گمرک شوند اجازه ترخیص کالا را صادر نمی کنند. پس از اینکه تخصیص ارز انجام شد طبق قرارداد تنظیم شده بین طرفین درصدی از میزان مبلغ قرارداد  برای تولید کننده حواله خواهد شد.

  • بازرسی و بررسی کالا و تسویه حساب نهایی

پس از آماده شدن کالا توسط تولید کننده، کالا باید توسط خریدار و یا نماینده قانونی او بررسی شود.چون کنترل کیفیت کالا کار تخصصی و پیچیده ای  است به همین منظور بازرگانان جهت این کار با شرکت هایی که در این حوزه فعالیت می کنند و کارشناسان ماهری  برای این کار دارند قرارداد می بندند. پس از اینکه کیفیت کالاها از طرف کارشناسان تایید شد، کلیه مدارک مربوط به کالا از تولید کننده دریافت شده و سپس تسویه حساب نهایی با تولید کننده انجام می گیرد و باقی مبلغ باقی مانده از قراردادبرای تولیدکننده حواله می شود.