چطور واردات کنیم؟

چطور واردات کنیم

قدم‌به‌قدم تا پایان فرایند وارد کردن کالا و چطور واردات کنیم؟

مراحل وارد کردن کالا

کسانی که پیش‌تر به کار وارد و صادرکردن کالا مشغول بوده‌اند، با زیروبم آن آشنا هستند. اما کسانی که برای اولین‌بار می‌خواهند چنین کاری را انجام دهند لازم است اطلاعاتی در این مورد داشته باشند. در ذهن بسیاری از اشخاصی که تمایل به تجارت دارند سؤال «چطور واردات و صادرات کنیم؟» می‌چرخد.

باید بدانید که گذشته از آگاه بودن به قوانین و مقررات وارد و صادرکردن کالا،‌ لازم است شخصی که قصد انجام چنین کاری را دارد، با مراحل آن نیز آشنا باشد. آشنایی با مراحل انجام چنین کار بزرگی نه‌تنها فرد را از سردرگمی نجات می‌دهد، بلکه احتمال موفقیت وی را افزایش می‌دهد. ما در این مقاله مراحلی که لازم است بازرگان برای واردکردن کالا پشت سر بگذارد را بازگو می‌کنیم.

گام یکم

کارت بازرگانی، کلید ورود به فرایند واردکردن کالاست. برای واردکردن کالای موردنظر خود، می‌بایست پیش از هر چیز کارت بازرگانی خود را اخذ کنید. در این مرحله از واردات لازم است شما به شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران مراجعه کنید. سپس، با ارائه مدارم موردنیاز درخواست خود را مبنی بر اخذ کارت بازرگانی به سازمان مربوطه اعلام نمایید.

چطور واردات کنیم؟

انواع کارت بازرگانی

لازم به ذکر است که کارت بازرگانی دو نوع دارد. نوع اول کارت بازرگانی حقیقی و نوع دوم کارت بازرگانی حقوقی است. این دو نوع کارت از نظر کاربرد تفاوت‌هایی دارند؛ بنابراین، برای اینکه مشکلی پیش نیاید، لازم است اطلاعات بیشتری درباره آن‌ها کسب کنید.

دریافت کارت بازرگانی برای تجارت 

گام دوم

پس از اینکه مراحل مربوط به اخذ کارت بازرگانی را به اتمام رساندید و کارت بازرگانی شما صادر شد، نوبت به تعیین حوزه فعالیت می‌رسد. در این گام از واردات کالا، لازم است که شما زمینه و حیطه فعالیت خود را مشخص نمایید. ممکن است حوزه فعالیت هر بازرگان با دیگری متفاوت باشد.

امکان دارد شما بخواهید تنها با یک کشور کار کنید یا احتمال دارد قصد داشته باشید از چندین کشور کالا وارد کنید. در این صورت نوع کالاها متفاوت خواهد بود. پس، می‌بایست حوزه فعالیت مشخصی را تعیین نموده و روش تجارت ثابتی را در پیش بگیرید.

گام سوم

حال نوبت به آشنایی با قوانین و مقررات به‌روز جهت واردکردن کالا می‌رسد. در این مرحله لازم است شما با جدید‌ترین قوانین و مقررات وضع شده برای واردات کالا آشنا باشید. چراکه باتوجه‌به نیاز کشور، قوانینی مربوط به این موضوع دائماً عوض می‌شوند و به همین منظور بخش‌نامه‌های جدیدی صادر می‌گردد. ازاین‌رو، برای اینکه تاجر موفقی باشید و در کار شما مشکلی پیش نیاید،‌ لازم است هر روز اخبار و اطلاعات مربوط به حوزه فعالیت خود را دنبال کنید.

گام چهارم

اگر شما نیز از خود پرسیده‌اید: «چطوری واردات کنیم؟» یا «چطور واردات کنیم؟»،‌ آگاه باشید که در چهارمین گام باید کشور و کالای  موردنظر خود را تعیین کنید. در این گام لازم است که شما ابتدا کشورهای مدنظر خود بررسی کرده و مذاکرات خود را با فروشندگان دلخواه خود آغاز نمایید. منظور از بررسی کشور موردنظر، چک کردن قوانین مربوط به صادرات کالا و آشنایی خود شما با زبان آنجاست. پس از انجام این کار،‌ زمان آن است که تصمیم نهایی خود را مبنی بر تجارت با آن کشور یا انتخاب کشوری دیگر،‌ بگیرید.

ارز و پرداخت بین‌المللی

تعیین کشور و کالای  موردنظر

گام پنجم

در گام پنجم لازم است که شما درخواست کنید تا فروشنده یک پیش‌فاکتور یا پرفرما صادر کرده و برای شما بفرستد. در فرایند واردکردن کالا، داشتن پیش‌فاکتور از ضرورت بسیار بالایی برخوردار است. پرفرما برای ثبت سفارش کالا مورداستفاده قرار می‌گیرد. پیش‌فاکتور یا همان پرفرما بنابه‌درخواست تاجر و برای واردات کالا، توسط فروشنده صادر و ارسال می‌شود. این سند حاوی مشخصات دقیق و کامل کالا است.

گام ششم

پس از گذر از گام‌های قبلی، ثبت سفارش در پیش روی شما قرار می‌گیرید. ثبت سفارش همچون گام قبلی بسیار مهم است. در این گام، بازرگان باید وارد سامانه ثبت سفارش وزارت صمت شود و درخواستی را مبنی بر واردکردن کالای منتخب خود، ثبت کند. سپس، کارشناسان وزارت صمت این درخواست را بررسی کرده و درصورتی‌که واردکردن آن کالا مانعی نداشته باشد،‌ با آن موافقت می‌کنند. تاجر می‌بایست پیش از خرید کالا این کار را انجام دهد؛ چراکه امکان دارد واردات کالای موردنظر ممنوع باشد.

گام هفتم

گام هفتم به تخصیص ارز و پرداخت بین‌المللی اختصاص دارد. در این گام تاجر باید ارز موردنیاز را تهیه کند. انجام این کار به صورت‌های مختلفی انجام می‌شود. در اغلب اوقات، دولت به بعضی از کالاهای اساسی، ارز ترجیحی یا دولتی در نظر می‌گیرد. این کار به‌منظور ساختن بستر مناسبی جهت انجام پروسه واردکردن کالا،‌ صورت می‌گیرد.

اعتبار کارت بازرگانی

تخصیص ارز و پرداخت بین‌المللی

گام هشتم

در گام هشتم، کم‌کم به پایان فرایند واردکردن کالا نزدیک می‌شویم. در این گام تاجر باید به حمل‌ونقل و بیمه کالا بپردازد. حمل و انتقال کالاهای وارداتی به کشور به روش‌های گوناگونی انجام می‌شود. این روش‌ها شامل حمل‌ونقل زمینی،‌ هوایی و دریایی می‌شوند. در حمل‌ونقل زمینی کالا با کامیون و یا قطار منتقل می‌شود. انتخاب روش انتقال کالا باتوجه‌به موقعیت کشور مبدأ و توافق با فروشنده صورت می‌گیرد. این کار باتوجه‌به قواعد بین‌المللی اینکوترمز انجام می‌شود. ازاین‌رو،‌ تاجر باید آشنایی کاملی با آن‌ها داشته باشد.

گام نهم

گام نهایی از فرایند واردکردن کالا، ترخیص آن از گمرک است. درصورتی‌که مراحل فوق با موفقیت به اتمام برسند،‌ کالایی که شما خریداری کرده‌اید، وارد گمرک می‌شود. برای اینکه این مرحله نیز بدون هیچ مشکلی پشت سر گذاشته شود،‌ لازم است شما با  قوانین ترخیص کالا از گمرک کاملاً آشنا باشید. پس از واردات کالا وارد گمرک می‌شود. سپس،‌ شما باید با مستندات لازم کالا را از گمرک ترخیص کنید.

در این مقاله به‌طورکلی با مراحل واردکردن کالا و اینکه چطور واردات کنیم آشنا شدیم. آگاهی از آن‌ها باعث می‌شود که کارهای مربوط به فرایند واردکردن کالا با سهولت بیشتری انجام شود و شما با مشکل خاصی مواجه نشوید. شایان‌ذکر است که این گام‌ها به‌سادگی آنچه به نظر می‌رسند، نیستند. ازاین‌رو لازم است اراده‌ای قوی داشته باشید تا بتوانید از پس واردکردن کالای موردنظر خود برآیید.

[web_stories title=”true” excerpt=”false” author=”false” date=”false” archive_link=”true” archive_link_label=”چطور واردات کنیم؟” circle_size=”150″ sharp_corners=”false” image_alignment=”left” number_of_columns=”1″ number_of_stories=”5″ order=”DESC” orderby=”post_title” view=”circles” /]
مقاله را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *