صفر تا صد واردات
صفر تا صد واردات به ایران
واردات برای تامین نیاز های متنوع یک کشور، امری ضروری است، به ویژه زمانی که تولید داخلی به دلیل کمبود مواد اولیه یا محدودیت های تولید ناکافی باشد. ایران نیز مانند سایر کشور ها برای رفع این کمبود ها اقدام به واردات کالا می کند. دانستن مراحل قانونی فرآیند های واردات کالا برای جلوگیری از عوارض بسیار مهم است. این موارد شامل رعایت تشریفات و مقررات است. همچنین می توانید مقاله واردات کالاهای پر سود را مطالعه کنید.
با آشنایی با مراحل و رویه های واردات کالا، افراد و شرکت ها می توانند فرآیند وارداتی آسان و منطبق بر آن را تضمین کنند و خرید یکپارچه محصولات مورد نیاز از منابع بین المللی را تسهیل نمایند. فرقی نمی کند واردات کالا را به صورت حرفه ای انجام دهید یا برای یک بار، در هر دو صورت این مقاله اطلاعات بسیار مفیدی را به شما درباره صفر تا صد واردات کالا ارائه می دهد تا آگاهانه تر در این راه قدم بردارید.
واردات چیست؟
واردات کالا از کشورهای خارجی شامل یک سری رویه ها می شود که تابع سیاست های خاص واردات، مقررات گمرکی و الزامات قانونی هر کشور است. این رویه های واردات شامل مراحل مختلفی است که رعایت این تشریفات دقیق واردات برای تسهیل واردات روان و قانونی کالا ضروری است.
قبل از هر چیزی باید بدانید که هر کالایی نمی تواند وارد کشور شود و کالاهای وارداتی به 3 دسته کالاهای مجاز، مشروط و ممنوع تقسیم می شود. کالای مجاز همانطور که از نامش مشخص است، هیچ مشکلی از لحاظ قانونی برای واردات ندارد. کالاهای مشروط، کالا و لوازمی است که جهت ترخیص و واردات نیاز به اخذ مجوز ها دارد. کالاهای ممنوعه هم همانطور که مشخص است، واردات آن ها به طور کلی ممنوع است. به طور کلی اقداماتی که باید برای واردات انجام شود، موارد زیر است:
صفر تا صد بازرگانی خارجی
- دریافت کارت بازرگانی: اولین اقدام برای بازرگانان جهت واردات کالا، اخذ کارت بازرگانی است که در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر می شود و مدارک مهم مورد نیاز برای واردات را دارا می باشد که داشتن این کارت همراه با مزایای زیاد برای تجار است.
- اخذ پروفرما: در تجارت بین الملل، دریافت پیش فاکتور برای بازرگانان یک گام مهم است زیرا اسناد لازم برای خرید کالا را آماده می کنند. پیش فاکتور که به عنوان پروفرما نیز شناخته می شود، به عنوان یک سند ضروری برای واردات، حمل و نقل و ترخیص کالا از گمرک عمل می کند. تجار معمولاً این سند را از فروشنده درخواست می کنند تا تهیه دقیق اسناد مختلف مرتبط با تجارت را تسهیل کنند. پیش فاکتور جزئیات جامعی را در مورد خرید مورد نظر کالا از جمله هزینه های جزئی، شرایط فروش و سایر اطلاعات مربوطه ارائه می دهد.
قوانین گمرک برای واردات کالا
- دقیق بودن آن به بازرگانان اجازه می دهد تا فرآیند واردات، حمل و نقل کالا و ترخیص کالا از گمرک را با دقت و کارایی انجام دهند. بنابراین، اخذ پرفرما به عنوان یک نیاز اساسی در تجارت بینالملل به شمار میرود و تضمین میکند که تمام اسناد و فرآیند های مربوطه به دقت مورد توجه قرار می گیرند.
- اخذ مجوز واردات: همانطور که در بالا هم اشاره کردیم، واردات کالا می تواند نیازمند الزامات مختلفی باشد، به طوری که برخی از محصولات مشمول مجوزهای واردات هستند در حالی که برخی دیگر می توانند آزادانه وارد شوند. برای واردکنندگان بسیار مهم است تا مطمئن شوند که آیا کالاهای مورد نظر نیاز به مجوز واردات دارند یا خیر. اگر واقعاً مجوز برای واردات کالاهای خاصی اجباری باشد، واردکننده باید اقدامات لازم را برای اخذ مجوز واردات مورد نیاز انجام دهد.
فرآیند واردات کالا شامل چندین مرحله حیاتی است که با ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت آغاز می شود. متعاقباً نیاز به مجوز از سازمان های مختلف از جمله سازمان صنعت و معدن، جهاد کشاورزی، استاندارد، غذا و دارو، بهداشت و محیط زیست بر اساس ماهیت کالای ورودی مشخص می شود و بر این اساس این مجوزها اخذ می شود.
علاوه بر این، کالاهای خاص ممکن است در طی مراحل گمرکی، به ویژه اقلامی مانند لوازم آرایشی و بهداشتی، به مجوز از سازمان های مربوطه نیاز داشته باشند. پس از ورود، این کالاها ممکن است تحت نمونه برداری و بازرسی قرار گیرند و پس از آن سازمان مربوطه مجوز ورود بدون مانع به کشور را صادر می کند. پس از اخذ مجوز ورود، کالا باید در سامانه اظهار و مسیرهای اظهارنامه در تشریفات گمرکی به طور دقیق مشخص شود. این فرآیند جامع، رعایت مقررات را تضمین کرده و واردات راحت کالا به کشور را آسان تر می کند.
فلوچارت واردات کالا
- تخصیص ارز: واردات کالا بهویژه با توجه به شرایط ارزی حاکم و تحریم های اعمالشده در واقع فرآیند پیچیدهای است. پس از ثبت سفارش، فرآیند تخصیص ارز، از آغاز تا ترخیص کالا از گمرک، می تواند از یک تا پنجاه روز طول بکشد. این امر بر نیاز اساسی به برنامه ریزی دقیق توسط صاحبان کالا برای جلوگیری از عوارض احتمالی فرآیند واردات تاکید می کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ارز دولتی اینجا کلیک کنید.
ضروری است شرکت های واردکننده و صاحبان کالا قبل از تخصیص ارز از واردات قطعی کالا خودداری کنند. بنابراین صاحبان کالا باید پس از تخصیص یا اطمینان از صدور ارز، مشروط به مسیر ورودی (به عنوان مثال یک هفته هوایی، بیست روزه زمینی و سی تا چهل روزه از راه دریا) نسبت به واردات قطعی یک تا چهل روز اقدام کنند. سپس باید مدارک حمل و نقل را تهیه و پس از ورود کالا و صدور قبض انبار، برای آمادگی ترخیص کالا به بانک تحویل دهند. - دریافت بیمه نامه: بسته به روش حمل و نقل (دریایی، هوایی یا زمینی)، صاحبان کالا باید یک بیمه نامه برای پوشش خسارات احتمالی در طول حمل و نقل از مبدا به مقصد تضمین کنند. این شامل نهایی کردن یک قرارداد بیمه با شرکت حمل و نقل برای دریافت بیمه نامه کالا است که برای فرآیند ترخیص بسیار مهم است.
دفترچه کامل راهنمای واردات کالا
- ترخیص کالا از گمرک: پس از ورود کالا به یک کشور، ترخیص کالا از گمرک به عنوان فرآیندی محوری و پیچیده برای ورود کالا به بازار داخلی یا ترانزیت به مقصد نهایی، حیاتی است. فرآیند ترخیص کالا شامل چندین مرحله حیاتی از جمله ارائه اسناد مربوطه، ارزیابی عوارض و مالیات، بازرسی و تأیید کالا و اطمینان از انطباق با مقررات و استانداردهای واردات است.
صفر تا صد واردات با شرکت مهرآیین بکر
شرکت بازرگانی مهرآیین بکر متخصص در زمینه بازرگانی، دانش و تجربه لازم برای صفر تا صد واردات را داراست. شما می توانید راهنمایی های ارزشمندی برای درک مقررات و الزامات تعیین شده توسط مقامات گمرکی، اطمینان از انطباق و اجتناب از هرگونه اشتباه پرهزینه را دریافت کنید. جهت کسب مشاوره می توانید با ما تماس بگیرید.
پاسخ دهید