چگونگی واردات از چین

چگونگی واردات از چین

چگونگی واردات از چین

چگونگی واردات از چین بر بسیاری از بازرگانان که قصد ورود به این حوزه را دارند پوشیده است. بسیاری از تجار که سرمایه ای جهت تجارت در اختیار دارند به دلیل سودآوری حوزه  واردات تمایل دارند که وارد حوزه واردات کالا از چین شوند. اما ترس  از دست دادن سرمایه و مواجه شدن با چالش های بزرگی که در این حوزه وجود دارد این افراد را از ورود به این حوزه منصرف کرده و آن ها را از کسب سود های کلان که می توانند در این حوزه به دست آورند باز می دارد. این افراد از چگونکی واردات از چین اطلاعی ندارند و نمی دانند امروزه  افراد با همکاری با شرکت های بازرگانی معتبری نظیر شرکت بازرگانی مهر آیین بکر(KMB Trade)

می توانند  از بسیاری از چالش های موجود در این حوزه به راحتی عبور کرده، کسب و کار خود را رونق بخشیده و  به آسانی سود های کلانی با ورود به این حوزه کسب کنند. ما در این مقاله قصد داریم  تا شما را با چگونگی واردات کالا از چین آشنا کنیم و تمامی مراحل واردات را برایتان شرح دهیم. درباره مزایای همکاری با شرکت های بازرگانی برایتان بگوییم و بهترین شرکت بازرگانی را به شما معرفی کنیم.

واردات خط تولید از چین

گام به گام مراحل واردات از چین

برای داشتن یک واردات موفق و پرسود بازرگانان باید با تمامی مراحل واردات به خوبی آشنا باشند. آنها باید در مورد چالش هایی که در هر یک از مراحل واردات وجود دارد آگاه باشند. تا بتوانند واردات موفقی را تجربه کنند. از این رو ما مرحله به مرحله واردات از کشور چین را برایتان شرح می دهیم.

  • اخذ کارت بازرگانی

بازرگانان تنها در صورتی می توانند اقدام به واردات و یا صادرات کالا بکنند که کارت بازرگانی خود را از وزارت صنعت و معدن دریافت کرده باشند. در غیر این صورت امکان واردات و صادرات قانونی برای بازرگانان مهیا نیست. دریافت کارت بازرگانی از وزارت صنعت و معدن نیازمند داشتن شروط لازم و کافی جهت دریافت این کارت است برای مثال صاحب کارت باید حتما عضو اتاق بازرگانی محل سکونت خود باشد.کارت های بازرگانی به دو نوع تقسیم می شوند. کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی از انواع کارت های بازرگانی هستند که کارکرد های متفاوتی دارند.

  • اطلاع یافتن بازرگانان از تمامی قوانین به روز تجاری و گمرکی ایران و چین

به دلیل تغییر شرایط تجاری و سیاسی کشور ها قوانین گمرکی و تجاری آنها نیز تغییر می‌کند.  اطلاع داشتن از این قوانین می تواند بازرگانان را جهت انجام یک واردات پرسود یاری کند.  برای مثال در برخی مواقع دولت ها جهت حمایت از  تولیدات داخلی برخی کالاها  واردات آن کالا را ممنوع اعلام می کنند.  یا گاهی دولت به دلایل مختلف تعرفه گمرکی واردات یک کالا را به حدی افزایش می دهد که واردات آن کالا چیزی جز زیان نصیب بازرگانان نمی کند. .بازرگانان باید از لیست  این کالا ها مطلع باشند تا با واردات این کالاها دچار زیان و ضرر نشوند.

  • انتخاب کردن یک کالای مناسب جهت واردات

جهت انتخاب یک کالای مناسب برای واردات بازرگانان باید در ابتدا در مورد قوانین تجاری دو کشور اطلاعات کامل و جامعی داشته باشند تا کالاهایی را انتخاب نکنند که ورود و یا خروج آنها از کشور ممنوع است و یا به دلیل حمایت های دولت از تولیدات داخلی این کالاها از واردات آنها با تعرفه های گمرکی بسیار بالا انجام می گیرد و هیچ سودی برای بازرگان ندارد. از اطلاعات دیگری که برای انتخاب یک کالای مناسب جهت واردات مورد نیاز است آگاهی کامل از بازار عرضه و تقاضا در ایران و چین است که می تواند در فروش این کالاها و سود آنها بسیار موثر باشد.  همانطور که می دانید  واردات کالاهایی بسیار پرسود است که میزان تقاضا برای خرید آن ها در بازار بسیار زیاد باشد. بازرگانان باید این کالا ها را شناسایی کرده و از میان آن ها یکی را که بهای آن متناسب با میزان سرمایه آن ها است انتخاب کنند.

تولیدکننده چینی

  • جستجو برای یافتن بهترین تولید کننده چینی

برای یافتن یک تولیدکننده در چین روش های زیادی وجود دارد که بازرگانان می‌توانند از  آنها جهت شناخت تولید کنندگان چینی استفاده کنند. بازرگانان باید بدانند که در مورد یافتن بهترین تولید کننده چینی کاملا دقت کنند و هوشیار باشند که در این مرحله گرفتار تولیدکنندگان کلاه بردار که تعدادشان در چین نیز کم نیست نشوند. یکی از چالش های بزرگ در این مرحله انتخاب تولیدکننده ای است که کالای خود را با بهترین کیفیت و ارزان ترین قیمت ارائه می دهد.  روش هایی که بازرگانان می توانند برای یافتن تولید کنندگان چینی از آن ها استفاده کنند از قرار زیر هستند.

  • شرکت در نمایشگاه های تجاری و بین المللی که در چین و سایر کشورها برگزار می شود
  • کمک گرفتن از اتاق بازرگانی محل سکونت بازرگان
  • استفاده از سایت هایی نظیر سایت علی بابا که نام و راه‌ های ارتباطی تولیدکنندگان چینی در آن وجود دارد
  • کمک گرفتن از شرکتهای بازرگانی معتبر
  • استفاده از تجربه بازرگانانی که در حوزه واردات فعالیت می کنند

واردات پنل خورشیدی از چین

  • مذاکره با تولید کننده چینی

پس از انتخاب تولید کننده چینی نوبت به مذاکره با آن میرسد. معمولاً بازرگانان به طور همزمان با چندین تولیدکننده چینی که محصولات با کیفیتی تولید می کنند مذاکره می‌کنند تا بتوانند از میان آن ها تولید کننده ای را انتخاب کنند که  پس از انجام مذاکرات قیمت محصولاتش از همه ارزان تر است. مذاکرات بین بازرگان ایرانی و تولید کننده چینی از راه های متفاوتی صورت می گیرد. استفاده از تلفن و یا استفاده از اپلیکیشن هایی مانند We Chat و یا ارسال ایمیل از این راه ها هستند. مذاکراتی که بین طرفین از طریق  ایمیل صورت می گیرد رسمی ترین نوع از مذاکرات است.

  • درخواست جهت ارسال پروفرما و یا پیش فاکتور

پس از انجام مذاکرات بین تولید کننده چینی و بازرگان ایرانی و حصول توافقات بین طرفین،  بازرگان ایرانی از تولید کننده چینی درخواست پروفرما و پیش فاکتور می کند.  سندی که در آن اطلاعاتی از قبیله نام و آدرس تولید کننده،  نام و آدرس خریدار،  تمامی ویژگی های کالای مورد معامله از قبیل تعداد وزن قیمت و…و  موارد توافق شده بین طرفین مانند اینکوترمز انتخابی جهت معامله  درج شده پروفرما گویند. فرم های ارسالی از طرف تولید کننده چینی باید توسط بازرگان ایرانی مورد تایید قرار گیرد؛ بنابراین بازرگان ایرانی باید به دقت پروفرما های ارسالی را مطالعه کرده و سپس آن را تایید کند؛ زیرا در صورتی که پروفرما را تایید کند و سپس متوجه تناقضات این مذاکرات انجام شده و پروفرمای ارسالی شود حق هیچگونه اعتراضی ندارد. پس از تایید پروفرما این سند جهت ثبت سفارش توسط بازرگان مورد استفاده قرار می گیرد.

  • تنظیم قرارداد

پس از تایید پروفرما توسط بازرگان ایرانی قرار دادی بین طرفین تنظیم شده و به امضای هر دو طرف معامله می رسد.  قراردادی  که از طرف تولید کننده از طریق ایمیل و همراه با امضای الکترونیکی برای بازرگانان ارسال می شود قابل استناد است.  پس از تنظیم قرارداد دو طرف معامله مجبور به انجام تمامی تعهدات خود هستند.

  • ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت

یکی از مراحل مهم واردات که باید با دقت انجام گیرد، ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت است.  برای این منظور بازرگانان وارد سامانه وزارت صمت می شوند و تمامی اطلاعات خواسته شده در مورد کالای وارداتی و مشخصات شخصی صاحب کالا را جهت ثبت سفارش در سامانه وارد می کنند. پس از ثبت اطلاعات خواسته شده بازرگانان باید منتظر بمانند تا درخواست آنها   توسط کارشناسان و مسئولین ذیربط بررسی و تایید شود. در صورت تایید درخواست بازرگان شماره سریالی به کالای بازرگان اختصاص پیدا می‌کند که بسیار مهم و حائز اهمیت است و جهت ترخیص کالا مورد استفاده قرار می گیرد.  در هنگام ثبت سفارش توسط بازرگان پس از اینکه اطلاعات خواسته شده در سامانه  ثبت گردید سامانه دوباره اقدام به نمایش اطلاعات ثبت شده به بازرگان جهت تایید می کند. این کار برای جلوگیری از بروز هیچگونه خطایی است؛ زیرا  ثبت دقیق و کامل اطلاعات بسیار حائز اهمیت است و در صورتی که هنگام ترخیص کالا کارشناسان گمرک تناقضی بین اطلاعات وارد شده در سامانه و کالای وارداتی ببینند از ترخیص کالا جلوگیری می کنند. در این صورت نه نتیجه واردات برای بازرگان تنها هزینه های هنگفت نگهداری کالا در انبارهای گمرک خواهد بود.

  • درخواست تخصیص ارز از بانک مرکزی

هنگام ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت بازرگان باید یکی از بانک ها  را جهت انجام امور بانکی انتخاب کند.  سپس  به بانک مورد نظر مراجعه کرده  و درخواست تخصیص ارز از بانک مرکزی را تسلیمِ  آن بانک کند.  در صورتی که درخواست تخصیص ارز از بانک مرکزی مورد تایید قرار گیرد بازرگان باید جهت دریافت ارز با نرخ نیمایی به بانک مورد نظر مراجعه کند.  سپس طبق توافقات انجام گرفته با تولید کننده چینی درصدی از مبلغ معامله را جهت آماده سازی کالای وارداتی برای تولیدکننده چینی حواله کند.

  • بررسی کالا پس از آماده سازی کالا توسط تولید کننده چینی

پس از اینکه کالاها توسط تولید کننده چینی  تولید و آماده تحویل شد پیش از بارگیری بازرگان و یا نماینده قانونی بازرگان باید کالا را از لحاظ کمی و کیفی مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد. این کار به دلیل حصول اطمینان از انجام کلیه تعهدات تولید کننده چینی است.  همان طور که می دانید ارزیابی کالا از لحاظ کیفی یک کار تخصصی است و نیاز به دانش و تخصص دارد؛ بنابراین بازرگانان جهت انجام  این مرحله از واردات با شرکت‌های چینی که در این حوزه فعالیت می کنند همکاری می کنند. در صورتی که کارشناسانی که کالا را بررسی کردند  کیفیت کالا را تایید کنند  بازرگان باید با تولید کننده چینی کاملا تسویه حساب کند و مابقی مبلغ قرارداد را برای تولید کننده چینی حواله کند. سپس کالاها جهت انتقال به بندر و یا فرودگاه بارگیری می شود.

ترخیص کالا

 حمل و نقل کالا از چین به ایران

بازرگانان می توانند برای حمل و نقل کالا از چین به ایران از روشهای گوناگون حمل و نقل استفاده کنند.  دسترسی کشور ایران و  کشور چین به آب های آزاد به بازرگانان ایرانی این امکان را می دهد تا بتوانند از طریق دریایی نیز کالاهای خود را به ایران حمل کنند. برای کالاهایی که تاریخ مصرف دارند و باید هرچه سریعتر به ایران منتقل شوند و در بازار فروش به فروش رسند  مانند: داروها و مواد خوراکی،  بیشتر از روش حمل هوایی استفاده می شود. اگرچه استفاده از این روش باعث می شود که کالاها زودتر به مقصد برسند اما بازرگانان باید جهت استفاده از این روش هزینه زیادی پرداخت کنند که می تواند سود حاصل از واردات را به طور چشمگیری کاهش دهد. معمول ترین روش حمل کالا  از چین به ایران استفاده از روش حمل دریایی است. اگرچه هنگام استفاده از این روش مدت زمان زیادی طول می کشد که کالا از چین به ایران برسد. اما هزینه کمتر آن نسبت به حمل هوایی و نداشتن محدودیت جهت وزن و حجم کالا وارداتی باعث می شود که استفاده از  این روش حمل طرفداران بیشتری بین بازرگانان داشته باشد.

  • ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک آخرین مرحله از واردات است. در صورتی که این مرحله از واردات توسط ترخیص کاران ماهر و با تجربه ای که در شرکت های بازرگانی معتبر مشغول به کار هستند انجام گیرد  بازرگانان می توانند به راحتی و بدون دردسر کالای خود را از گمرک ترخیص کنند.

بهترین روش جهت  واردات کالا از چین

بهترین روش جهت واردات کالا از چین همکاری با شرکتهای بازرگانی معتبری است که در این حوزه فعالیت می کنند. همکاری با شرکت های بازرگانی معتبر مزایای فراوانی برای بازرگانان دارد. با توجه به آنچه در مورد مراحل واردات گفته شد متوجه می شویم که واردات چالش هایی دارد که بازرگانان می توانند با همکاری با شرکت های بازرگانی معتبر به راحتی از این چالش ها عبور کنند. کاهش ریسک و خطر واردات و تضمین سرمایه و سود حاصل از واردات یکی از مزایای همکاری با شرکت های بازرگانی معتبر است. شرکت های بازرگانی معتبر می توانند به دلیل تجربه و تخصصی که در این حوزه دارند واردات را برای بازرگانان با کمترین هزینه به پایان برسانند و هزینه های اضافی را از جریان واردات حذف کنند. به خوبی می دانیم که هر چقدر هزینه واردات کاهش یابد سود حاصل از آن افزایش می یابد؛ بنابراین شرکت های بازرگانی می توانند واردات پر سودی را برای بازرگانان به ارمغان آورند.

شرکت بازرگانی مهر آیین بکر(KMB Trade) بهترین شرکت بازرگانی جهت واردات و صادرات

شرکت بازرگانی مهر آیین بکر(KMB Trade)  با ارائه خدماتی نظیر  خرید، حمل و نقل، کارگو، ترخیص کالا و کلیه امور مرتبط با آن از چین و سایر کشور ها بازرگانان عزیز را در واردات یاری می نماید.  این شرکت با بکارگیری افراد متخصص و متبحر در عرصه واردات و صادرات توانسته کارنامه درخشانی از خود به نمایش گذارد. رضایت بازرگانانی که تاکنون با شرکت بازرگانی مهرآیین بکر (KMB Trade)  همکاری کرده اند نشان دهنده بالا بودن کیفیت خدمات این شرکت است. مشاورین  این شرکت آماده ارائه خدمات خود به بازرگانان عزیز جهت انجام واردات پرسود هستند.

مقاله را به اشتراک بگذارید

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *