ترخیصیه چیست؟

iIJpGAQPfR

ترخیصیه مدرکی است که توسط گمرک یک کشور صادر می‌شود و نشان دهنده این موضوع است که کالاها یا محموله‌های وارد شده به یک کشور به صورت قانونی ترخیص شده‌اند، و برای ورود به بازار مجوزهای لازم را دارند. به طور کلی کالاهای وارداتی به انبار گمرک از لحاظ ویژگی‌ها و جزئیات مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرند؛ سپس مشخص می‌شود که آیا جز کالاهای مجاز در تجارت هستند یا خیر!

به همین دلیل ترخیصیه توسط گمرک صادر می‌شود تا مهر تایید قانونی بودن واردات محصول به بازار را بزند. این در حالی است که قبض انبار به عنوان یک مدرک مالی برای پیگیری کالاهایی که وارد انبار شده‌اند یا تسویه‌های مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه بیشتر راجع به ویژگی‌های ترخیصیه و تفاوت آن با قبض انبار توضیح می‌دهیم. پس حتماً تا انتها با ما همراه باشید.

ترخیصیه چیست؟

ترخیصیه یک مدرک معتبر است که توسط گمرک یک کشور صادر می‌شود و نشان دهنده قانونی بودن ورود یک کالا به بازار است. همانطور که می‌دانید در تجارت بین‌الملل قوانین و مقررات مشخصی وجود دارد که تجار و بازرگانان بر اساس این قوانین باید اقدامات تجاری خود را از کشورهای مختلف انجام بدهند. ورود هر کالایی به کشور مجاز نیست؛ به همین دلیل تجار باید با کسب اطلاعات لازم راجع به ورود کالاهای ممنوعه تنها اقدام به واردات یا صادرات کالاهایی بکنند که مجوزهای قانونی را دریافت خواهند کرد.

بنابراین اگر می‌خواهید بدانید که ترخیصیه چیست؟ حتماً باید با مفهوم مجوز و تاییدیه توسط گمرک آشنا باشید. کالاهای وارد شده به یک کشور در گمرک مورد بازرسی کیفی قرار می‌گیرند و در این مرحله مشخص می‌شود که آیا نوع کالا و مشخصات آن مطابق با اصول و قوانین تجاری یک کشور هست یا خیر. تاییدیه صادر شده توسط گمرک به معنای مجاز بودن واردات کالا به بازار یا همان ترخیصیه است‌.

اما برای مشخص شدن تفاوت ترخیصیه و قبض انبار حتماً باید ویژگی هر کدام از آنها را مورد ارزیابی قرار داد تا مشخص شود که دقیقاً در چه زمینه‌هایی با یکدیگر تفاوت دارند. علاوه بر این برای مشاهده نمونه ترخیصیه می‌توانید از وب سایت‌های معتبر گمرک اقدام کنید.‌ نمونه‌های ترخیصیه با جزئیات دقیق شامل ویژگی‌هایی هستند که باعث می‌شود یک محصول برای ورود به بازار تایید شود‌.

واگذاری ترخیصیه چیست؟

واگذاری ترخیصیه به معنای انتقال حق ترخیص کالا یا محموله به یک فرد یا شرکت دیگر است. در واقع واگذاری ترخیصیه کلیه حقوق و تکالیف مربوط به ترخیص یک کالا را بر عهده فرد دیگری قرار می‌دهد. بنابراین اگر می‌خواهید بدانید که ترخیصیه چیست؟ و واگذاری آن چه شرایطی دارد،حتماً باید با قوانین و مقررات تجارت بین‌الملل آشنا باشید. نکته قابل توجهی که در این ارتباط وجود دارد این است که حق واگذاری ترخیصیه تنها زمانی امکان پذیر است که ترخیص کالا توسط یک فرد یا شرکت صورت گرفته باشد. به طور کلی واگذاری ترخیص با هدف تسهیل فرایند آزاد شدن کالا و کاهش هزینه‌های حمل و نقل در مرزها صورت می‌گیرد.

در این وضعیت فرد یا شرکتی که ترخیص کالا را انجام داده است ترخیصیه را با نام و اطلاعات فردی شرکت جدید صادر می‌کند، که این اطلاعات عبارتند از نام، آدرس و سایر جزئیات مهم شرکتی که حق ترخیص را دریافت کرده است.

در صورتی که قوانین و مقررات گمرکی حق انتقال یا واگذاری ترخیصه را برای اشخاص یا شرکت‌های مختلف فراهم کند واگذاری ترخیصیه به صورت قانونی انجام خواهد شد. جهت انجام مراحل واگذاری ترخیصیه فرد یا شرکت باید مجوزها و صلاحیت‌های لازم برای ترخیص کالا را در اختیار داشته باشد.

مدارک مورد نیاز برای واگذاری ترخیصیه چیست؟

برای واگذاری ترخیصیه معمولا مدارک لازم است که فرد یا شرکت با استفاده از آنها می‌تواند کالا یا محموله مورد نظر را ترخیص کند. این مدارک عبارتند از:

1. درخواست واگذاری ترخیصیه: فرد یا شرکتی که می‌خواهد ترخیصیه را واگذار کند، باید درخواست واگذاری خود را به صورت رسمی به مقامات گمرکی ارائه کند. این درخواست باید جزئیات کاملی راجع به دلایل واگذاری و اطلاعات فردی شرکت جدید که قرار است حق ترخیص را دریافت کند ارائه بدهد.

2. مدارک هویتی: فرد یا شرکت جدید که حق ترخیص کالا به او واگذار شده است باید مدارک هویتی لازم را به سازمان گمرک ارائه دهد. این مدارک عبارتند از کپی شناسنامه و کارت ملی، پاسپورت یا مدارک هویتی دیگر، در صورتی که واگذاری حق ترخیصیه به شرکت باشد، باید مدارک هویتی شرکت یعنی مدارک ثبت و تمامیت حقوقی را نیز ارائه دهد.

3. مجوز و صلاحیت‌های لازم: شرکتی که قصد دریافت ترخیصیه را دارد؛ باید مجوزها و صلاحیت‌های لازم برای ارائه به سازمان گمرک را نیز در اختیار داشته باشد. این مجوزها عبارتند از مجوز واردات و صادرات، مجوز تجارت بین‌المللی و ترخیص گمرکی و سایر مجوزهای مربوط به واگذاری ترخیصیه کالا.

4. قرارداد یا توافقنامه: در صورتی که بین فرد و شرکتی که حق ترخیص کالا به او واگذار شده قراردادی تنظیم شده باشد. حتماً باید مدارک آن به اداره گمرک ارائه شود. این قراردادها که معمولاً شرایط ترخیصیه و جزئیات واگذاری در آنها ذکر شده است از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند.

تفاوت قبض انبار و ترخیصیه چیست؟

مفاهیم زیادی در حوزه مالی و تجاری وجود دارند که ممکن است اطلاعات زیادی راجع به آنها نداشته باشید. برای مثال دو مفهوم کاربردی قبض انبار و ترخیصیه هر کدام به نوعی در بازار مالی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما اینکه تفاوت قبض انبار و ترخیصیه چیست؟ نیازمند ارزیابی آیتم‌های مختلفی است. قبض انبار به عنوان یک مدرک مالی معتبر نشان دهنده پرداخت یا دریافت وجه است. به طور کلی افرادی که در زمینه واردات و صادرات کالا به فعالیت می‌پردازن،د برای تحویل کالا یا دریافت آن نیازمند قبض انبار هستند. این قبوض اطلاعات دقیقی راجع به اطلاعات فردی، شماره شناسه، بارنامه و تاریخ ورود و خروج ارائه می‌دهند و به صورت الکترونیکی یا دستی تنظیم می‌شوند.

ترخیصیه دارای ارتباط مستقیم با تجارت بین‌الملل و فرایند گمرک است و توسط مقامات گمرکی یک کشور صادر می‌شود و نشان می‌دهد که کالا یا محموله وارد شده به یک کشور قانوناً ترخیص شده و مجوز ورود به بازار را دارد. و دارای اطلاعات مهمی نظیر نوع و ارزش و کشور مبدا است. و نشان می‌دهد که گمرک واردات را مطابق با قوانین و مقررات تجاری می‌داند و آن را تایید کرده است. در اینجا باید متوجه شده باشید که تفاوت قبض انبار و ترخیصیه چیست؟ بنابراین اگر به دنبال تجارت هستید حتماً با قوانین و مقررات گمرکی آشنا شوید، تا در این زمینه به مشکل بر نخورید.

جمع‌بندی

سند ترخیصیه Delivery order یک سند مالی معتبر است که نشان دهنده قانونی بودن واردات یک محصول به بازار یک کشور است و توسط سازمان گمرک صادر می‌شود. تفاوت آن با قبض انبار در نوع کاربرد آنها در بازار مالی است. به طور مشخص قبض انبار حاوی اطلاعاتی است که به مالک کمک می‌کند محموله وارد شده به انبار گمرک را با ارائه اطلاعات دقیق دریافت کند. اما ترخیصیه نوعی مجوز ورود یک کالا به بازار است و می‌تواند به شخص یا شرکت دیگری واگذار شود. بسیاری از افراد نمی‌دانند که تفاوت قبض انبار و ترخیصیه چیست؟ اما اگر کمی اطلاعات خود را راجع به بازارهای مالی و تجاری افزایش بدهند، متوجه خواهند شد که تفاوت این دو در چیست.

مقاله را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *