کالای ملوانی چیست؟

کالای ملوانی

مقدمه

کالای ملوانی اصطلاحی است برای توصیف کالاها و محصولاتی که صاحبان لنج مجاز به واردات آن هستند و بر اساس قوانین اجرایی کشور هر ملوان می‌تواند سالانه حدود ۶ بار به میزان ۱۵۰۰ دلار کالا وارد کشور کند. اما بر اساس قوانین تجارت بین‌الملل یک سری از کالاها برای ورود به کشور ممنوعیت دارند. به همین دلیل حتماً باید کالاهایی به عنوان ته لنجی وارد کشور بشوند که جز کالاهای مجاز هستند. در این مطلب سعی می‌کنیم راجع به آیین نامه کالای ملوانی و بسیاری از موارد مرتبط با آن بیشتر با شما صحبت کنیم.

صفر تا صد کالای ملوانی ته لنجی

ته لنجی یا کالای ملوانی کالایی است که به صورت تجاری از طریق کشتی توسط ملوانان وارد کشور می‌شود. بر اساس آیین نامه کالای ملوانی و قانون اجرایی صادرات واردات ملوانان به همراه خدمه خود می‌توانند شش بار کالا به ارزش ۱۵۰۰ دلار وارد کشور کنند. این امر اشتغالزایی در کشورها را افزایش می‌دهد. و از آنجایی که ورود برخی از کالاها هیچ ممنوعیتی ندارند هم ملوانان و هم خدمه این توانایی را دارند تا سهمیه خود را به صورت سالانه وارد کشور کنند.

به طور کلی شناورهای غیرتجاری می‌توانند به صورت سالانه یک سری از کالاهای مجاز را وارد کشور کنند؛ و به واسطه آن هم برای خود و هم برای خدمه اشتغال زایی کنند. با وجود حدود ۴۰۰۰ شناور در استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان افراد زیادی از این طریق امرار معاش می‌کنند. و بر اساس قوانین حمایت از شرایط اقتصادی مرزنشینان، یک سری از معافیت‌ها برای ملوانان و خدمه در نظر گرفته شده که باعث می‌شود از این طریق به صورت قانونی به فعالیت اقتصادی بپردازند.

در سال‌های اخیر با تغییر قوانین و شرایط مربوط به کالای ملوانی بسیاری از ملوانان تصمیم گرفتند به جای واردات کالاهای متنوع به سمت واردات کالاهای اساسی بروند که این امر هم به امرار معاش آنها کمک می‌کند و هم نیاز بازار را برطرف می‌کند.

لیست ممنوعیت واردات کالای ملوانی

اگرچه واردات کالای ملوانی در ایران مجاز است و در سال‌های اخیر قوانین زیادی در حمایت از امرار معاش ملوانان و خدمه شناورها به وجود آمده است، در اما در بسیاری از موارد برخی از کالاها جز کالاهای ممنوعه و دارای محدودیت قوانین واردات و صادرات هستند. به همین دلیل باید با این کالاها آشنا شوید و اگر قصد واردات این محصولات غیرتجاری را دارید حتماً محدودیت‌های اعمال شده را در نظر بگیرید.

• محصولات ممنوعه: برخی از محصولات به دلیل ملاحظات امنیتی بهداشتی و زیست محیطی کشور جز کالاهای ممنوعه واردات هستند. چه به صورت تجاری و چه به صورت غیرتجاری. برای مثال برخی از مواد منفجره، سلاح‌ها، مواد مخدر، محصولات حیوانی و گیاهی ممنوعه، جز کالاهایی هستند که نمی‌توان آنها را به کشور وارد کرد.

• کالاهای دارای محدودیت وارداتی: برخی از کالاها برای واردات به ایران دارای محدودیت‌های زمانی یا کمیتی هستند. این محافظت‌ها معمولاً برای ایجاد تعادل در بازار، کنترل واردات و حمایت از تولید داخلی صورت می‌گیرد. بنابراین حتی اگر کالایی که قصد وارد کردن آن به کشور را دارید جز کالای ملوانی باشد اما محدودیت تعداد و زمان را رعایت نکرده باشدگ توانایی واردات آن به ایران را نخواهید داشت.

• کالاهای دارای مالیات بالا: بالا بودن مالیات برخی از کالاها مانع ورود آنها به کشور می‌شود. این مالیات به شکل عوارض ورود یا مالیات بر ارزش افزوده اعمال می‌شود.

• کالاهای تحت تحریم بین‌المللی: ورود برخی از کالاها که تحت تحریم‌های بین‌المللی علیه کشور یا موجودیت آن هستند، جز کالاهای ممنوعه هستند، حتی اگر به عنوان کالای ملوانی وارد کشور شوند، قانونا ورود آن‌ها ممنوع است.

مواردی که بیان کردیم تنها یک نمونه از لیست محدودیت‌های وارداتی کشور هستند. برای کسب اطلاعات دقیق‌تر سعی کنید از منابع معتبر که راجع به تمام کالاهای ممنوعه صحبت کرده‌اند استفاده کنید.

چه کالاهایی را می‌توان به عنوان کالای ملوانی وارد کشور کرد؟

لیست کالاهایی که می‌توان آنها را به صورت کالای ملوانی وارد کشور کرد بسیار متنوع است. اما در یک دسته‌بندی کلی کالاهایی نظیر خشکبار، لوازم الکترونیکی، قطعات خودرو، قطعات ماشین آلات، وسایل برقی لوازم و تجهیزات صنعتی جز کالاهای ممنوعه ورود به ایران نیستند. البته برای هر کدام از آنها یک سری از محدودیت‌های زمانی و کمیتی در نظر گرفته می‌شود و ممکن است برخی از کالاها حتی به صورت خوراکی یا پوشاک جز کالاهای ممنوعه و قاچاق باشند.

اما بر اساس مصوبه قانون، ملوانان می‌توانند از حق ورودی و تخفیف مربوط به واردات برخی از کالاها برخوردار شوند. برای به دست آوردن اطلاعات کافی راجع به لیست ۹۷ کالای ملوانی می‌توانید از کارشناسان شرکت مهرآیین بکر استفاده کنید.(شماره تماس ها: 02144894741 – 02144894745 – 02144894749 ) در ادامه شما را با برخی از کالاهایی که واردات آنها به ایران به صورت کالای ملوانی مجاز است ذکر می‌کنیم. البته ثبت سفارش باید بر اساس استانداردهای کشور و تامین ارز باشد.

1. نام کالا: قند و شکر (هر نفر ۱۵ کیلوگرم در سال)

2. نام کالا:چای (هر نفر یک کیلوگرم در سال به جز استان گیلان)

3. نام کالا: ادویه (هر نفر ۳ کیلوگرم در سال)

4. نام کالا: ابزارآلات برش(هر خانوار به ارزش ۱۰۰ هزار تومان در سال)

5. نام کالا: دستگاه تصفیه آب و آب شیرین (هر خانوار یک دستگاه در سال)

6. نام کالا : روغن نباتی (هر نفر ۱۰ کیلوگرم در سال)

7. نام کالا: دوچرخه (برای هر ۳۰ نفر یک دستگاه در سال)

8. نام کالا: بخاری نفتی و گازی (هر خانوار یک دستگاه در سال)

9. نام کالا: کنجد فقط برای مرزهای شرق کشور (هر نفر یک کیلوگرم)

10.‌‌‌‌‌‌ نام کالا: بادام هندی (فقط برای مرزهای شرق کشور برای هر نفر یک کیلوگرم)

کلام پایانی

کالای ملوانی یا کالای ته لنجی یه کالای مجاز برای ورود به یک کشور از طریق شناورهای غیرتجاری و توسط ملوانان است. بر اساس قوانین حمایت از شرایط اقتصادی و امرار معاش مرزنشینان، ملوانان و خدمه آنها این توانایی را دارند که لیست ۹۷ کالای ملوانی را بر اساس محدودیت‌های زمانی و کمیتی وارد ایران کنند.

نکته‌ای که در این ارتباط وجود دارد این است که کالاهای تحلیل یا کالای ملوانی با دقت و توسط افراد متخصص حمل نمی‌شوند؛ به همین دلیل ممکن است دچار شکستگی یا آسیب شوند. و به دلیل نداشتن بیمه هیچ‌گونه حق قانونی برای آنها تعیین نمی‌شود. عدم محدودیت برای ورود کالاهای ملوانی به معنای واردات هر نوع کالایی به کشور نیست. بر اساس مصوبات و قوانین تجاری کشور حتی کالاهای ملوانی هم یک سری از محدودیت‌های ورودی دارند که باید به طور کامل توسط ملوانان رعایت شود.

شرکت بازرگانی مهر آیین بکر (KMB Trade) بهترین شرکت بازرگانی جهت واردات و صادرات

شرکت بازرگانی مهر آیین بکر(KMB Trade) خدماتی نظیر خرید، حمل و نقل، کارگو، ترخیص کالا و کلیه امور مرتبط با آن را به بازرگانان عزیز ارائه می دهد. این شرکت در واردات و صادرات از چین و سایر کشورهای دنیا می ‌تواند بازرگانان را یاری کند و خدمات خود را به آنها ارائه دهد. مشاورین این شرکت با ارائه بهترین و پرسودترین مشاوره ها می توانند به بازرگانان عزیز در دستیابی به وارداتی پرسود کمک کنند.

شاید این مقاله را دوست داشته باشید: واردات از دبی با سرمایه کم

لینک های مفید: گمرک جمهوری اسلامی ایران

مقاله را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *