واردات و ترخیص کالا از ترکیه

ترخیص کالا از ترکیه

مقدمه

واردات و ترخیص کالا از ترکیه یکی از مهم ترین مسائل مطرح در دنیای تجارت است. به خصوص در یک دهه اخیر که میزان وارادت از این کشور به ایران، افزایش چشمگیری داشته است. هر ساله محصولات و کالاهای متنوعی از کشور ترکیه وارد ایران می‌شوند؛ از جمله مواد غذایی، دارو، انواع پوشاک و بسیاری از محصولات دیگر. میزان فروش محصولات وارداتی ترکیه در ایران رقم قابل توجهی است. به همین دلیل اگر قصد واردات از این کشور را دارید سعی کنید تا انتهای این مطلب را مطالعه کنید، تا شما را با شرایط ترخیص و واردات کالا از ترکیه و بسیاری از مسائل مرتبط با آن آشنا کنیم.

منظور از واردات و ترخیص کالا از ترکیه چیست؟

واردات و ترخیص کالا از ترکیه به معنای وارد کردن یک محموله تجاری از کشور ترکیه به ایران است. هنگامی که یک کالا از یک کشور به کشور دیگری وارد می‌شود؛ باید از لحاظ استانداردهای تجاری، مطابق با قوانین و مقررات آن کشور باشد‌ و از این لحاظ کاملا مورد ارزیابی قرار بگیرد. سپس اگر تاییدیه‌های لازم را دریافت کرد. مجوز ترخیص آن صادر خواهد شد.

فرایند واردات و ترخیص کالا از ترکیه مراحلی دارد که باید با صبر و حوصله فراوان آنها را طی کنید. مسائل مربوط به مقررات گمرکی، تعرفه‌ها، مالیات‌ها و ارائه مستندات و بسیاری از موارد دیگر ممکن است برای شما مشکل آفرین باشند؛ اما اگر در این زمینه اطلاعات کافی به دست بیاورید و از قبل مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا را آماده کنید، این فرایند با سهولت بیشتری طی خواهد شد.

فرایند ترخیص کالا از ترکیه به منظور ارزیابی و بررسی ویژگی‌های کیفی و ماهیت کالاهای وارداتی به ایران صورت می‌گیرد به همین دلیل اگر تجار تمامی قوانین و مقررات بین‌المللی تجارت را رعایت کرده باشند می‌توانند محصولات مورد نظر خود را وارد بازار کنند و سود قابل توجهی از آن دریافت کنند.

مراحل واردات و ترخیص کالا از ترکیه

برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه باید مراحل تجاری مربوط به آن را به درستی طی کنید. این مراحل عبارتند از:

1. ثبت سفارش و تامین کالا

در اولین مرحله باید سفارش خود را از تامین کنندگان کالا در ترکیه ثبت کنید. این مرحله سلسله مراتبی دارد که باید به درستی آنها را طی کنید. برای مثال انتخاب کالا، انتخاب تامین کننده مناسب، مذاکره با فروشندگان، توافق درباره قیمت، شرایط تحویل و بسیاری از جزئیات دیگر. برای اینکه بتوانید تامین کنندگان مناسبی را در ترکیه شناسایی کنید؛ حتماً از وب سایت‌های معتبر و منابع آنلاین استفاده کنید.آنها معمولا تامین کنندگان برتر کالای مورد نظر شما را می‌شناسند و اطلاعاتی راجع به آنها در وب سایت‌های تجاری قرار می‌دهند. به همین دلیل با بررسی و ارزیابی آنها می‌توانید یک تامین کننده مناسب که کالای مورد نظر را به قیمت عمده عرضه می‌کند انتخاب کنید.

2. انتقال کالا به مرز

دومین مرحله بعد از خرید کالا از تامین کننده انتقال آن به مرز ترکیه و ایران است. شما می‌توانید برای این کار از حمل و نقل زمینی یا هوایی استفاده کنید. انتخاب روش حمل و نقل به نیاز شما و میزان بودجه‌ای که برای آن در نظر گرفته‌اید بستگی دارد. مطمئناً کالاهای وارداتی از ترکیه از لحاظ آسیب پذیر بودن، ارزش و کمیت و حجم با یکدیگر تفاوت دارند؛ به همین دلیل باید روشی را برای حمل و نقل آنها انتخاب کنید که کمترین میزان آسیب را به محموله وارد کند.

3. گمرک رسانی در ترکیه

در مرحله بعد باید به اداره گمرک ترکیه مراجعه کنید و فرم‌ها و اسناد مربوطه را تحویل بگیرید. این فرم‌ها عبارتند از فاکتورهای خرید، بیمه حمل و نقل، بارنامه، گواهی اصالت کالا و بسیاری از اسناد قانونی دیگر. توجه داشته باشید که تکمیل تمام اطلاعات وارد شده در این فرم‌ها ضروری است؛ و باید با دقت جزئیات کوچک بزرگ را وارد کنید.

4. پرداخت و تسویه حساب

در مرحله مربوط به پرداخت و تسویه حساب باید تمام هزینه‌های مربوط به حمل و نقل کالا تعرفه مالیات، هزینه‌ گمرک و سایر هزینه‌های جانبی را پرداخت کنید.

5. گمرک رسانی در ایران

بعد از تسویه حساب و پرداخت تمام هزینه‌ها در گمرک ترکیه، کالای مورد نظر شما وارد ایران می‌شود. در این مرحله باید به اداره گمرک ایران مراجعه کنید و اسناد و مدارک مربوط آن را تکمیل کنید. این اسناد عبارتند از گواهی اصالت کالا، فاکتورها، بارنامه‌ها و سایر اسناد مربوط به اداره گمرک ایران. توجه داشته باشید به تمامی اطلاعات مربوط به محموله را با دقت کامل در فرم‌ها و قبوض دریافتی وارد کنید. این امر می‌تواند به واردات و ترخیص کالا از ترکیه کمک کند و باعث شود که در این زمینه با مشکلات کمتری مواجه شوید.

6. پرداخت مالیات و عوارض

بعد از گمرک رسانی در ایران باید مالیات و عوارض مربوط به واردات کالا به کشور را پرداخت کنید. این هزینه‌ها شامل مالیات ورودی، عوارض و مالیات ارزش افزوده و سایر هزینه‌های جانبی است است.

7. تحویل کالا

آخرین مرحله بعد از واردات و ترخیص کالا از ترکیه، تحویل کالا در گمرک ایران است. در نهایت بعد از پرداخت مالیات و عوارض و ارائه مدارک و مجوزهای لازم به سازمان گمرک، می‌توانید کالای خود را دریافت و به مقصد نهایی ارسال کنید.

مدارک لازم برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه

برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه به یک سری از مدارک احتیاج دارید که حتماً باید از قبل آنها را آماده کنید و با کسب اطلاعات لازم راجع به شرایط ترخیص اقدامات لازم برای واردات و سایر مراحل را انجام بدهید. معمولاً مدارکی که برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه احتیاج دارید عبارتند از:

  • فاکتور خرید
  • بارنامه
  • گواهی سازگاری
  • گواهی اصالت کالا
  • برگه مشخصات فنی
  • پیش فاکتور
  • بیمه حمل و نقل
  • مدارک پرداخت
  • مدارک گمرکی
  • مدارک مالیاتی و عوارض

 

فاکتور خرید

اولین چیزی که برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه احتیاج دارید، مدارک مربوط به فاکتور خرید است. کلیه اطلاعات مربوط به بار از جمله نام فروشنده و خریدار، قیمت و شرایط خرید در آن ذکر شده است.

بارنامه

یکی از مهمترین مدارک لازم برای واردات و ترخیص کالا از ترکیه بارنامه است. توجه داشته باشید که کلیه اطلاعات مربوط به محصول از قبیل وزن، حجم و میزان آسیب پذیر بودن آن باید در فاکتور بارنامه ذکر شود.

گواهی اصالت کالا

گواهی اصالت کالا تایید کننده کیفیت و اورجینال بودن محموله وارد شده به ایران است.

گواهی سازگاری با استانداردها

برخی از کالاهای وارداتی به ایران باید دارای گواهی سازگاری با استانداردهای مشخص باشند، مانند گواهی CE برای محصولات الکترونیکی

برگه مشخصات فنی

برگه مشخصات فنی اطلاعاتی از قبیل ابعاد،وزن و سایر ویژگی‌های فنی کالا را در بر دارد.

پیش فاکتور

در بسیاری از موارد برای ترخیص واردات کالا از ترکیه به پیش فاکتور از سمت خریدار در ایران، بر اساس توافقات قبلی نیاز است.

بیمه حمل و نقل

بیمه نامه حمل و نقل که واردات و ترخیص کالا از ترکیه را پوشش می‌دهد.

مدارک پرداخت

برای انجام ترخیص کالا از ترکیه حتماً باید مدارک مربوط به پرداخت یعنی فیش‌های واریزی و سایر مستندات مربوط به پرداخت هزینه را ارائه دهید.

مدارک گمرکی

مدارک مربوط به سازمان گمرک نظیر اظهارنامه‌ها و سایر مجوزها و اسناد مرتبط

مزایای واردات از ترکیه

واردات و ترخیص کالا از ترکیه یکی از مهم‌ترین مسائل تجاری چند دهه اخیر است. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود راجع به واردات از این کشور بیشتر از سایر کشورها صحبت کنیم. برخی از مهمترین دلایل آن عبارتند از:

تنوع و بالا بودن کیفیت محصولات

یکی از مهمترین مزایای واردات و ترخیص کالا از ترکیه بالا بودن کیفیت محصولاتی است که در این کشور تولید می‌شود‌. محصولات متنوع از قبیل پوشاک دارو و خوراکی بر اساس استانداردهای جهانی در کارخانه‌های این کشور تولید می‌شوند. به همین دلیل تجار می‌توانند با خیال راحت محصول مورد نظر خود را به صورت عمده خریداری کنند.

قیمت مناسب

آیتم دیگری که باعث افزایش چشمگیر واردات و صادرات از ترکیه به ایران می‌شود، مناسب بودن قیمت کالاهایی است که در این کشور تولید می‌شوند. کالاهای تولید شده در ترکیه به نسبت سایر کشورها با تعرفه‌های منصفانه‌تری ارائه می‌شوند.

نزدیکی ترکیه به ایران

نزدیک بودن ترکیه به ایران یکی از مهمترین مزایایی است که باعث می‌شود هزینه‌های حمل و نقل و واردات و ترخیص کالا از ترکیه با قیمت مناسب‌تری انجام شود. به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که این کشور را برای تجارت بین‌المللی و واردات کالا انتخاب کنند.

بازاریابی و فروش

بالا بودن کیفیت محصولات وارداتی ترکیه بازار فروش مناسبی را برای تجار فراهم می‌کند. به همین دلیل فرایند بازاریابی و فروش با سهولت بیشتری طی خواهد شد.

قراردادهای تجاری ایران و ترکیه

ایران و ترکیه در برخی از صنایع قراردادهای تجاری بلند مدتی با یکدیگر تنظیم کرده‌اند. این نوع قراردادها واردات صادرات و تجارت بین دو کشور را با سهولت بیشتری همراه می‌کند.

جمع‌بندی

واردات و ترخیص کالا از ترکیه یکی از مهمترین مسائل مطرح در حوزه تجارت است. افزایش چشمگیر واردات و صادرات میان دو کشور، باعث شده است که بسیاری از تجار کشور ترکیه را برای خرید عمده محصولات مختلف انتخاب کنند. کیفیت بالای محصولات و قراردادهای تجاری بلند مدتی که بین دو کشور تنظیم شده است از مهمترین دلایلی است که باعث می‌شود تجارت ایران و ترکیه سودآور باشد. اگر در این زمینه اطلاعات زیادی ندارید اما قصد تجارت دارید بهتر است که از شرایط ترخیص کالا از گمرک و بسیاری از موارد دیگر مطلع شوید تا در این زمینه عملکرد مناسبی داشته باشید و به مشکل بر نخورید.

شاید این مقاله را دوست داشته باشید: واردات از دبی با سرمایه کم

مقاله را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *