واردات پر سود از ترکیه و هزینه های گمرکی

واردات پر سود از ترکیه و هزینه های گمرکی

یکی از فعالیت‌های تجاری – اقتصادی و مهم در هر کشوری واردات کالاست. از زمان‌های گذشته تاکنون کشورها به‌منظور رفع نیازهای اساسی خود، کالا را از سایر جوامع وارد می‌کردند. برخی از کشورها امکانات لازم برای تولید کالا را ندارند یا موقعیت جغرافیایی آن‌ها به‌گونه‌ای است که نمی‌توان کالای مدنظر را در آن تولید نمود. به همین دلیل برای ورود چنین کالاهایی هزینه‌های زیادی پرداخت می‌شود. بالطبع پرداخت این هزینه‌ها نیز سبب می‌شود، در نهایت قیمت اجناس افزایش یابد. در صورتی که دولت به این امر مهم بی‌توجه باشد، خیلی سریع مشکلات بزرگی گریبان‌گیر مردم می‌شود. در مقاله امروز در مورد واردات پر سود از ترکیه صحبت می‌کنیم.

سود بازرگانی چیست؟

به وجهی که بر اساس تصویب‌نامه هیئت وزیران و قانون انحصار تجارت داخلی مشخص می‌شود، سود بازرگانی گفته می‌شود. تعریف جامعی که می‌توانیم برای سود بازرگانی ارائه دهیم، همان حقوق ورودی است. بدین ترتیب نیز نقش سود بازرگانی در تجارت خارجی کشور بیشتر از همیشه مشخص می‌شود. سود بازرگانی را دولت تعیین می‌کند و یک نوع وجه دریافتی توسط گمرک است. بنابراین مأمور دریافت سود بازرگانی برای ورود کالاهای مختلف به کشور، گمرک محسوب می‌شود.

سود بازرگانی

هزینه‌های گمرکی چیست؟

به وجه‌هایی  می‌گویند که در قبال برخی از خدمات اداره گمرک مانند باربری، تخلیه بار، بارگیری، انبارداری، کارشناسی کالا، صفافی، آزمایشگاه و بارچینی گرفته می‌شود. این هزینه‌ها بر اساس مصوبه هیئت وزیران برای هر یک از مواردی که ذکر کردیم، تعیین می‌شود و سپس به تمام گمرک‌ها ارسال می‌شود.

البته در این بین امکان دارد، برخی از سازمان‌ها یا اشخاص برخی از امور را انجام دهند. (خدمات بدرقه و تعرفه‌بندی منحصراً توسط گمرک صورت می‌گیرد) این اشخاص یا سازمان‌ها ممکن است ارگان دولتی یا وابسته به دولت نباشند. یعنی چنین خدماتی را بخش خصوصی با مشارکت یک سازمان دولتی عهده‌دار می‌شود. در واردات پر سود از ترکیه نیز این هزینه‌ها وجود دارد. از آن جایی که این امور صرفاً در مورد اظهارنامه‌های گمرکی و ترخیص کالاست، بدون درنظرگرفتن این که چه شخص یا ارگانی آن را انجام می‌دهد، هزینه‌های گمرکی نامیده می‌شود.

عوارض گمرکی

مبالغی که در گمرک به‌ازای کالاهای وارد شده دریافت می‌شود، به چند دسته مختلف تقسیم می‌شود. یکی از آن‌ها عوارض و حقوق است که نوعی مالیات غیرمستقیم محسوب می‌شود. مورد دیگر هزینه‌هاست که در ازای دریافت خدمات گرفته می‌شود؛ مانند هزینه‌های مربوط به بارگیری، استاندارد، تخلیه، انبارداری و آزمایش. گمرک وظیفه دارد، حقوق و عوارض گمرکی را وصول نماید. اما این هزینه‌ها توسط سازمان‌های ارائه‌دهنده خدمت مانند، انبارهای عمومی در گمرکات داخلی، سازمان بنادر و سازمان ملی استاندارد پرداخت می‌شود.

عوارض گمرکی

مدت‌زمان اعتبار کارت بازرگانی

بر اساس مقرراتی که اجرایی می‌شود، کارت بازرگانی از زمان صدور، یکسال تمام اعتبار دارد. در صورت نیاز نیز می‌توانید با ارائه مدارک لازم، کارت بازرگانی خود را تمدید نمایید. تمدید کارت برای نوبت اول و دوم هر بار یک سال انجام می‌شود. اما بعد از پایان 3 دوره یک‌ساله فوق، می‌توانید کارت خود را 2 یا 3 سال تمدید کنید. بعد از پایان 9 سال نیز می‌توانید کارت بازرگانی خود را با زمان حداکثر 5 سال مجدداً تمدید نمایید. برای واردات پر سود از ترکیه می‌توانید کالاهای برقی و بهداشتی وارد کنید.

عدم ارائه کارت بازرگانی برای برخی کالاها

برای برخی از کالاها لازم نیست کارت بازرگانی ارائه کنید. در این جا لیست آن‌ها را برای شما شرح می‌دهیم.

  • شرکت‌های تعاونی مرزنشین‌ها جهت ورود کالاهای موردنیاز خانواده‌های مرزنشین بر اساس فهرست مربوط با تعداد و ارزش تعیین شده و صدور کالای ما در ازای کالای وارداتی
  • ملوان‌های ایرانی که در شناورهای دریایی بین سواحل ایران و سایر کشورها تردد می‌کنند، برای ورود کالای موردنیاز خانواده بر اساس ارزش و تعداد تعیین شده
  • پیله‌وران، جهت ورود کالای موردنیاز استان خود و استان‌های همجوار در صورتی که کارت پیله‌وری داشته باشند، همچنین مجوز ورود را از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه دریافت نمایند
  • کارگرهای ایرانی که در خارج کشور شاغل هستند در صورتی که کارنامه شغلی داشته باشند
  • کالاهایی که به تشخیص گمرک ورود و صدور آن‌ها به جهت فروش نیست
  • کالاهای مسافری
  • هدیه و سوغاتی‌هایی که از طریق پست وارد می‌شود

گمرک

جمع‌بندی واردات پر سود از ترکیه

واردات پر سود از ترکیه را در مقاله امروز بررسی کردیم. سیاستمداران و دولتمردان هر کشور وظیفه دارند که در خصوص واردات و صادرات کالاها سیاست‌های درستی را در پیش بگیرند. به همین دلیل سعی می‌کنند که قوانین واردات و صادرات را به طور مرتب به‌روزرسانی کنند. در هر کشور بازرگان‌های زیادی وجود دارند که این تجارت بین‌المللی را انجام می‌دهند.

مقاله را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *