سود واردات

سود واردات

هر کشوری برای تأمین نیازهای خود کالاهایی که در کشور تولید نمی‌شود را از سایر مناطق دنیا وارد می‌کند. این کالاها شامل هر وسیله لازم و ضروری می‌شود. از تجهیزات درمانی و پزشکی تا پوشاک و مواد غذایی. بازرگان‌های زیادی در کشور فعالیت دارند که این کالاها را وارد کشور می‌کنند. سود واردات بسته به کالایی که وارد می‌کنند، همچنین هزینه خرید، باربری و گمرکی آن متفاوت است. معمولاً هر یک از بازرگانان در یکی از شاخه‌های واردات فعالیت می‌کنند. دولت نیز از واردکنندگان کالا حمایت می‌کند. زیرا این افراد نیازهای اساسی کشور را تأمین می‌کنند.

تعرفه گمرکی چیست؟

تعرفه گمرکی به معنای عوارض و حقوقی است که گمرک هر کشوری برای ورود کالاها دریافت می‌کند. این عوارض و تعرفه‌ها بسته به نوع کالا متفاوت است. به طور مثال، هنگامی که برای کالایی مانند تلویزیون 30 درصد حقوق و عوارض در نظر می‌گیرند، یعنی بازرگان به‌ازای هر قلم جنس باید 30 درصد گمرکی پرداخت کند. البته به تعرفه‌ها جدول طبقه‌بندی کالایی نیز می‌گویند که نام آن در کتاب مقررات صادرات و واردات Nomenclature آمده است. زمانی که می‌گویند تعرفه تلویزیون 85/15 است یعنی تلویزیون در سیستم طبقه‌بندی کالایی بین‌المللی در فصل 85 و ردیف 15 وجود دارد.

تعرفه گمرکی

اعتراض به کسر وجه مطالبه شده توسط گمرک

هنگامی که کالایی از گمرک ترخیص می‌شود، بدین معنا نیست که اظهارنامه یا پرونده آن به طور کامل بسته شده است. بلکه پرونده آن طی چندین مرحله مجدداً بازبینی می‌شود. بازبینی اولیه کالا در گمرک اجرایی صورت می‌گیرد. اما برخی از اظهارنامه‌ها برای بازبینی به ستاد نظارت بر گمرکات استان فرستاده می‌شوند. سود واردات در صورتی که گمرکی جنسی زیاد باشد، کاهش می‌یابد. گمرک ایران به‌صورت انتخابی و رندوم برخی از اظهارنامه‌های ارسال شده را بررسی می‌کند.

با این حساب افرادی که از آن‌ها کسر دریافتی مطالبه می‌شود، اگر به مبلغ مورد مطالبه اعتراضی داشته باشند، باید در مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ مطالبه نامه، به‌صورت کتبی دلیل اعتراض خود را به گمرک ارائه دهند. در چنین حالتی اداره گمرک اعتراض‌نامه ارسال شده را رسیدگی می‌کند. اگر اعتراض ارسال شده موجه باشد از ادامه مطالبه خودداری می‌کند. اما در صورت قبول نشدن اعتراض، موضوع را به مودی ابلاغ می‌کند و باقی‌مانده وجه را مطالبه می‌کند. چنانچه مودی در مدت سی روز از مطالبه اولیه اعتراضی نکرد یا تا یک هفته بعد از ابلاغ ثانوی تقاضای ارجاع امر به کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرک ننمود یا از پرداخت وجه سر باز زند، عملیات اجرایی آغاز می‌شود. اگر پس از انقضای 30 روز از تاریخ مطالبه اولیه نیز اعتراض خود را تسلیم کند، رسیدگی به موضوع  به تأمین یا پرداخت وجه موردنظر موکول می‌شود.

اعتراض به کسر وجه

تعیین تعرفه گمرکی توسط شرکت‌های بازرسی و سود واردات

این موضوع برای بسیاری از افراد سؤال است که آیا شرکت‌های بازرسی می‌توانند در خصوص تعیین تعرفه، تعیین مبدا و تعیین ارزش نظر دهند. خیر شرکت‌های بازرسی چنین اجازه‌ای ندارند. معمولاً افراد نگرانی زیادی در مورد سود واردات خود دارند. به همین دلیل مایلند همه مسائلی که سبب درگیری ذهنی آن‌ها می‌شود را برطرف کنند. همه فعالیت‌های مربوط به کمیت کالا، بسته‌بندی توسط شرکت‌های بازرسی و تصدیق کیفیت را شرکت‌های بازرسی انجام می‌دهند. یک سازمان بازرسی کننده فعالیت‌های مربوط به حمل نقل را انجام می‌دهند. سازمان‌های بازرسی برای کنترل نمودن مشخصات اختصاصی کالا وارد عمل می‌شوند.

تعیین تعرفه گمرکی

تفاوت در محل تعیین شده در بارنامه و محل ترخیص کالا و سود واردات

آیا می‌توان به طور مثال در بارنامه کالا محل ترخیص را بندرعباس وارد نمود، اما اجناس را از گمرک تهران ترخیص کرد؟ بله چنین چیزی امکان‌پذیر است. اما صاحب کالا یا نماینده وی باید برای ترانزیت داخلی کالا تقاضا دهند. این تقاضا باید به یکی از گمرک‌های تهران یا بندرعباس ارائه شود. جابه‌جایی کالا در چنین حالتی ترانزیت داخلی شخصی یا غیراداری نام دارد. در واقع گمرک درخواست شخصی شما را برای ترانزیت می‌پذیرد. اما در چنین حالتی مسئولیت هرگونه آسیب‌دیدگی و کسری کالا در حین ترانزیت شخصی به عهده اظهارکننده کالا است. البته باید اشاره کنم که شخص اظهارکننده کالا ممکن است صاحب کالای ترانزیت داخلی شخصی نباشد. بنابراین در هر صورتی مسئولیت با صاحب کالاست.

جمع‌بندی

سود واردات را در مقاله امروز به طور کامل بررسی کردیم. واردات و صادرات کالا پروسه پیچیده‌ای است. افرادی که در این زمینه مشغول فعالیت هستند، بهتر است حتماً کتاب‌های این حوزه را مطالعه کنند. مطالعه کردن سطح آگاهی شما را افزایش می‌دهد و سبب می‌شود در برخورد با مسائل گوناگونی که پیش می‌آید، بدانید چه کاری انجام دهید. همچنین باید اطلاعات خود را به‌صورت مرتب به‌روز کنید. زیرا برخی از قوانین مربوط به گمرک گاهی اوقات تغییر می‌کنند.

 

[web_stories title=”true” excerpt=”false” author=”false” date=”false” archive_link=”true” archive_link_label=”سود واردات” circle_size=”150″ sharp_corners=”false” image_alignment=”left” number_of_columns=”1″ number_of_stories=”5″ order=”DESC” orderby=”post_title” view=”circles” /]
مقاله را به اشتراک بگذارید

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *