شرکت واردات و وارد کننده کالا به کشور
واردات یعنی فراهمکردن محصول که در کشور تولید نمیشود. بنابراین برای فراهمکردن آنها باید از طریق کشورهای تولیدکننده محصول اقدام کنیم. یکی از علتهای افزایش واردات انواع کالاها، محدودیتهای یک کشور برای تولید برخی از کالاهاست. گاهی اوقات نیز واردات یک کالا بسیار بهصرفهتر از تولید آن است. مثلاً برخی از کشورها با وجود ذخایر آب خوبی که دارند از کاشت محصولات کشاورزی که به آب فراوان نیاز دارد، خودداری میکنند. در واقع، سیاستهای کشور بر این است که کاشت این محصول سبب نشود، میزان آبهای زیرزمینی کاهش یابد. در مقاله امروز ما قصد داریم در مورد شرکت واردات صحبت کنیم.
انوانتر چیست؟
انوانتر به مرحله تعیین تعرفه کالا و دیدن محتویات آن همچنین انجام عملیاتی که سبب تغییر در بستهبندی محصول است، گفته میشود. این مراحل در حضور نماینده گمرک صورت میگیرد. انوانتر سبب میشود که بازرگانها در فرایند ترخیص محصول، برای بازدید کالا اقدام کنند. طی این مراحل چنانچه لازم باشد نیز برای تعیین تعرفه دقیقتر وارد عمل میشوند. این کلمه در لغت به معنای صورتبرداری از کالا در انبار، انبارگردانی و تهیه فهرست قیمت است. این فرایند به درخواست صاحب محصول انجام میگیرد و نیاز به ارائه اسناد مالکیت است. چنانچه هنگام انوانتر خسارتی به وجود آید، متوجه صاحب کالاست. البته این نکته باید در هنگام تقاضای شرکت واردات بیان شود.
پته چیست؟
به سند ترخیص کالای غیرتجاری از گمرک پته سبز گمرکی میگویند. البته ارزش کالا نباید بیشتر از 1000 دلار باشد. مسافرانی که وارد کشور میشوند، میتوانند تا سقف 80 دلار برای کالایی که همراه دارند یکبار در سال از معافیت مسافری استفاده نمایند. البته کالا باید غیرتجاری باشد، همچنین از نظر قانونی و شرعی نیز ممنوعیتی نداشته باشد. اگر ارزش کالای غیرتجاری از 80 دلار بیشتر باشد، همچنین در لیست کالاهای مسافرتی قرار گیرد، به 2 شرط میتوان آن را ترخیص کرد. باید برای آن سود بازرگانی 2 برابر میزان نوشته شده در ردیف تعرفه و حقوق پایه برابر 4 درصد ارزش آن پرداخت نمایند.
استرداد حاصل از فروش کالای قاچاق
اسنادی که برای استرداد حاصل از فروش کالای قاچاق لازم است را در بخش زیر ذکر میکنیم:
- دریافت حکم برائت از دادگاه صالحه
- ارائه اصل نامه سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی مبنی بر مبلغ حاصل فروش کالا و سایر اطلاعات مربوط به نوع کالا
- واریز حاصل فروش کالا از ذیحسابی گمرک ایران با مراجعه به این نهاد
- ارائه درخواست به خزانهداری کل کشور برای ذیحسابی گمرک ایران
- واریز نمودن وجه از خزانه کشور به حساب گمرک ایران
- پرداخت یا استرداد شرکت واردات در وجه ذینفع
شماره کوتاژ چیست؟
کوتاژ به شمارهای میگویند که هنگام کلیه مکاتبات و مراجعات بازرگان با اداره گمرک، در مراحل بعد مورد استناد واقع میشود. به زبان سادهتر کوتاژ همان شماره پرونده هر فقره بارنامه برای اجناس وارد شده به کشور است. زمان ترخیص محصول کوتاژ به کار شما میآید. زمانی که کالایی در گمرک اظهار میشود، سامانه EPL در زمان اندکی کوتاژ یا اظهارنامه را قفل میکند. همچنین به طور آنی برای اظهارنامه یک شماره مخصوص صادر میکند. به این ارقام شماره کوتاژ یا سریال اظهارنامه میگویند. هر اظهارنامهای شماره کوتاژ خاص خود را دارد.
کارمندان گمرک نیز محمولههای وارداتی یا صادراتی را با نام کوتاژ تشخیص میدهند. برای ارائه هرگونه شکایت یا اعتراض در کمیسیونهای گمرکی باید شماره کوتاژ را با خود داشته باشید. برای انجام هر اموری در گمرک موظف به داشتن شماره کوتاژ هستید. در اظهارنامه ارائه شده به شرکت واردات نیز شماره کوتاژ وجود دارد و از طریق آن میتوانید سریال کوتاژ را نیز بردارید.
کابوتاژ چیست؟
حملونقل کالا از یکی از بنادر کشور به یک بندر دیگر یا از یک گمرک به گمرک دیگر که از طریق آبراههای داخلی یا مسیر کشور همجوار انجام میشود، کابوتاژ میگویند. تشریفات گمرکی برای کابوتاژ نیز لازم است. کابوتاژ به 2 نوع اظهارنامه نیاز دارد. یکی از آنها در زمان خروج کالا از مرز یا بندر صادر میشود و دیگری نیز در زمان ورود به گمرک مرز یا بندر تنظیم میشود.
جمعبندی
شرکت واردات را در بحث امروز بررسی کردیم. واردات کالا رونق زیادی به اقتصاد کشورهای تولیدکننده محصولات اساسی و مهم داده است. از طرفی نیز فراهمکردن کالای موردنیاز مردم سبب افزایش رفاه در جامعه میشود. معمولاً اغلب کشورها با استفاده از استراتژیهای گوناگون سعی میکنند، تراز تجاری خود را حفظ نمایند. برای ورود به این حوزه افراد باید بازاریاب خوبی باشند. زیرا از این طریق متوجه میشوند واردات یک کالا مقرونبهصرفه خواهد بود یا خیر. شناخت خوب بازار و نیازهای مردم نیز به شما در این زمینه کمک میکند.
[web_stories title=”false” excerpt=”false” author=”false” date=”false” archive_link=”true” archive_link_label=”شرکت واردات” circle_size=”150″ sharp_corners=”false” image_alignment=”left” number_of_columns=”1″ number_of_stories=”5″ order=”DESC” orderby=”post_title” view=”circles” /]
پاسخ دهید